Vilsen-skådespelarna om filmen...


Jag fick möjligheten att intervjua tre av skådespelarna för att höra om deras upplevelser från inspelningarna. 
 

Nedan kan du läsa svaren från Margareta Strand, Christian Kinell och Göran Sjögren.

                 MargaretaStrand.jpg       ChristianKinell.jpg       GöranSjögren.jpg1.  Vem spelar du i filmen? Berätta något om karaktären.
2.  Vad har varit det mest givande med att få vara med i filmen?
3.  Berätta någon anekdot du varit med om under inspelningen.
4.  Beskriv filmen med tre ord.
5.  När hördes du talas om filmen och varför ville du vara med?

 

Margareta Strand

1.
  - Min karaktär är Yvonne Lidman. Hon är gift med Göran, men tyvärr knakar det i deras förhållande.
2.  - Det har varit att få utveckla mig själv som skådespelare.

14488279_528175234043344_3081835121611898880_n.jpg

3.  - Under inspelningarna hade jag delar av teamet boendes hemma hos mig. Ibland blev det väldigt bråttom iväg till platser jag aldrig varit. Fullt ös och gasen i botten! Helt plötsligt gick jag under smeknamnet "Rallybruden".
Det roliga är att det är Omar Lord Fye (manusförfattaren) som kom på det och han kallar mig det fortfarande.
4.  - Spännande, mörk och modern.
5.  - 2004 berättade Göran Sjögren om en trilogi han vill skapa. Han berättade om karaktärerna och om jag ville spela Yvonne. Denna idé kom många år senare att ligga till grund för filmen Vilsen. Jag ville vara med för att jag tyckte det var ett mycket intressant filmprojekt.
Christian Kinell

1.  
-Jag spelar poliskommissarie Anders Nordström och är Göran Lidmans kollega. Bägge karaktärerna har starka viljor, men Nordström är mera rakt på sak och har en vilja att lösa saker direkt.
2.  -Jag har haft roller både bakom och framför kameran och det har varit otroligt givande. Jag har växt som skådespelare och i den andra rollen har det varit som att driva ett mindre företag. Mycket att leva upp till och ett stort ansvar gentemot många kollegor som alla har satsat så mycket.

13652016_1800291323532659_1791694761_n.jpg

3.  -Oj, det finns så många! Vi hade en begravningsscen som vi filmade 2012 eller 2013, dock stod det 2014 på korset på gravplatsen. Kyrkan lät den stå kvar under en period även efter inspelningen, vilket innebar att personen som låg där dog i framtiden. Jag ler än idag när jag tänker på hur besökare, som såg detta, måste ha reagerat.
4.  -Ockult, spännande, osvensk.
5.  -Det var redan 2008 i samband med att vi slutfört ett annat projekt som vi började prata om nästa film. Dock visste ingen av oss att projektet med Vilsen skulle bli så stort som det blev.
Jag är otroligt glad och tacksam att jag fått vara med i det här projektet och alla inblandade har satsat blod, svett och tårar. Trots alla uppoffringar jag gjort skulle jag inte vilja ha det här ogjort och det här är något jag kommer att bära med mig resten av mitt liv. Vilsen_Esperantoplatsen.jpgGöran Sjögren

1.
  -Jag spelar Kriminalinspektör Lidman och han har, när han presenteras i filmen, trassligt och tungt i sitt privatliv. Lidman är en mer konkret person och vill ha fakta när han löser sina fall. När pastor Gabriella kommer in i bilden blir det konflikt.
2.  -Det har varit mycket givande att både få vara producent och skådespelare när jag varit med och tagit viktiga beslut om filmen.
3. Vi skulle spela in en scen på Esperantoplatsen i Göteborg där vi skulle passera igenom en port. Porten var vid tillfället stängd, men vi hade sån tur att det skulle utföras jobb där och då fick vi tid att spela in våra scener.

GöranSjögren.jpg
4.  -Svart, spännande och actionfylld.
5.  -Det var jag som kom med grundidén och hade haft Vilsen i huvudet ett bra tag. Jag och Rasmus började forma manuset, men vi insåg ganska snart att vi behövde hjälp. Vi kontaktade därför Omar Fye som reviderade manuset till det som till slut blev Vilsen.

 


 

Jag vill rikta ett stort tack till Margareta, Christian och Göran som ställt upp och svarat på mina frågor. Jag önskar er all framgång i era framtida projekt.

stefan.png