Varför DVDsamlingen.com?


Filmer, filmer, filmer...

Mitt filmintresse har funnits sedan länge, men började på allvar i mitten av 80-talet då jag började köpa VHS-filmer från England.
Då var det nytt och hur spännande som helst för mig att köpa filmer som aldrig kommit till Sverige eller var förbjudna av Filmcensuren här.
Att vissa av dom var klippta gjorde inte så mycket. Det var ju häftiga omslag och dessutom kunna skryta med att "den här finns inte i Sverige".

logga.jpgSå småningom exploderade marknaden för VHS-filmer även här i Sverige. Och då var min lycka gjord.
En av de första filmerna jag köpte då var "Exorcisten" som skrämde skiten ur mig.
Men ändå var det nåt som kittlade mig med rysare och skräckfilmer. Ett intresse som fortfarande håller i sig.

Efter ett antal år och ett antal hyllmeter senare
hade min filmsamling ökat till strax över 800 filmer.
Då bestämde jag mig för att börja köpa filmer på DVD
och därmed tog jag det stora beslutet att sälja alla mina VHS-filmer.

DVDsamlingen.com ser dagens ljus...

Jag började fundera på hur jag skulle kunna visa upp min filmsamling.
I början skrev jag in alla filmerna i datorn och vid behov skrev jag ut en enkel lista.
Men jag ville gå steget längre... Varför inte en hemsida?! Jag gjorde en del tafatta försök med gratis-sidor som hade färdiga mallar. Enkelt att lägga upp, men snyggt? Nä, inte alls!

I slutet av 2003 fick jag kontakt med Christian som har ett eget webdesign-företag;WEKO. Med hans stora kunskap och mina önskemål om hur jag ville att sidan skulle se ut, enkel design och lättnavigerad, gjorde Christian ett förslag. Och så blev det!

extra_logga1.jpgTack vare Christian och hans stora tålamod och suveräna service har jag lärt mig mycket hur en hemsida är uppbygd.

Sen var det ju det där med att skriva in alla filmerna...
Efter ett antal timmar framför datorn, kvällar och helger, hade jag till sist skrivit in alla mina filmer jag hade vid det tillfället.

För att mitt jobb med DVDsamlingen skall kännas kul och givande, tycker jag att Du tittar runt på sidan. Kom gärna med synpunkter, åsikter, ris och ros. En hemsida blir ju aldrig helt färdig...

stefan.png